Těstoviny z přístroje na výrobu těstovin Philips se snadno trhají
Zveřejněno dne 9. března 2023
Pokud se těstoviny z přístroje na výrobu těstovin Philips snadno trhají, nedělejte si starosti. Stačí se řídit těmito tipy a triky.
Pokud nepoužíváte doporučený poměr mouky/vody, těstoviny se mohou trhat.
Chcete-li tento problém vyřešit, odpojte přístroj na výrobu těstovin ze zásuvky a vyhoďte těsto.
Poté přístroj vyčistěte a při nové výrobě těstovin se řiďte těmito pokyny (podrobnosti viz kapitola „Použití přístroje na výrobu těstovin“ v uživatelské příručce):
Připravte si ingredience.
Sundejte víko komory.
Nasypte do komory mouku.
Řádně zavřete víko komory.
Použijte „Tabulku receptů na výrobu těstovin“ a odměřte požadované množství vody.
Pokud je poměr vody a mouky správný, těsto by mělo mít následující konzistenci:
Mělo by se drolit a být spíše suché. Díky této konzistenci se při vytlačování vytvoří ideální těsto.
Poznámka: Na kuchyňské váze přesněji odvažte mouku. Těsto by mělo vypadat následovně:
Pro ideální výsledky použijte univerzální mouku nebo mouku s vyšším obsahem bílkovin (více informací viz kapitola „Použití přístroje na výrobu těstovin“ v uživatelské příručce nebo v dostupné knize receptů).
Poznámka: Na kuchyňské váze přesněji odvažte mouku.